Изработка На Ноктопластика (Методи и Характеристики)


Различните ноктопластики се базират на типовете материали които се използват при изграждане на нокъта. Могат да бъдат два вида с акрил или с гел.

Ноктопластика с акрил – за направата на ноктопластиката се използва акрилен прах (полимер) и течност (мономер) които се смесват. Крайният резултат от смесването е гъста консистенция, която след нанасянето се втвърдява от самосебе си. Този метод се използва и при удължители.Ако сте избрали тази техника на изграждане  трябва да знаете че при нея се използва киселина, която уврежда ноктите и ги изсушава. Акрилът се влияе от разтворители и ацетон, което означава че по лесно се сваля покритието.

Ноктопластика с UV-гел – при този метод се дава пластичност и здравина на нокъта. Може да се използва и при покритие върху естествени нокти, върху удължители и при изграждане с шаблони. След нанасяне се изпича задължително в UVлампа. Ноктопластиката с гел заглажда нокътната плочка и изглeжда максималноестествено и нежно. Подходящ метод е при цепещи и лющещи се нокти.

И при двата метода се прави поддръжка поне веднъж на две три седмици защото ноктите израстват.

Tags: , , ,

Leave a Reply