Защо Повечето Маникюристки Не Успяват в Кариерата?

Защо Повечето Маникюристки Не Успяват в Кариерата?Изненадва ме факта че много млади момичета проявяват интерес да станат маникюристки, но много малко от тях всъщност успяват. Някой успяват, но не се задържат за дълго заради най-различни причини. В тази статия ще ви споделя – искрено и лично – какво трябва да направите за да успеете в кариерата като маникюристка.

1. Липса на постоянство. Това може да е поради много причини но основната е че ако има липса на постоянство се дължи на липса на вяра. Всичко започва с това колко човек вярва в собствените си възможности за да успее – независимо от трудните моменти или какво казват останалите. Вярата в това че ще успееш расте или намалява с времето. Ако расте, му викаме увереност. Ако намалява, ставаме по-скептично настроени или несигурни.

За да увеличите своята увереност, или вярата в собствените си възможности са необходими 2 неща:

– да усъвършенствате знанията си в областта – да ходите на обучения и практикувате наученото за да го затвърдите

– да научите процеса или пътя който ще Ви доведе до крайната цел

Ако се погрижете за тези 2 неща, ще имате нужното постоянство за да успеете.

2. Липса на предизвикателства. Когато стигнете до заключението че “всичко знаете” или просто тъпчете на едно място, много лесно може да убие мотивацията ви за работа и развитие. Няма да се чувствате живи или ентусиазирани за работа. Това е много важно, понеже за да успеете като маникюристка трябва да развивате творческите си умения. Вашето творчество идва от нови предизвикателства, развитие на нови дейности в областта на nail art индустрията и най-вече от вашата цел като маникюристка.

Ако скучаете или сте депресирани в работата, то това е от липсата на предизвикателства. За да обърнете нещата във ваша полза, трябва да ходите на обучения който ще ви помогнат да научете нещо ново, пробвате (или експериментирате) с нови продукти или разширявате своята дейност като маникюристка. Винаги има “следващо ниво,” независимо от опита или дългогодишният стаж. Човек който търси, намира.

Нещото което ще подбуди вашите предизвикателства са целите ви като маникюристка. Искате да отворите собствен салон? Искате да работите в чужбина или за определена фирма? Искате да създадете своя собствена линия продукти? Искате да ходите на състезания? Ако изясните целите си, те ще ви ангажират достатъчно за да намирате нови предизвикателства които ще ви карат да се чувствате по-живи, по-жизнени и по-смели в живота.

3. Обучение без практика. Много маникюристки се впускат на обучение от обучение без да поемат някаква инициатива или действие. Каква е целта на обученията ако не се прилагат веднага на практика? Тези маникюристки които ходят от обучение на обучение го правят за да избягват каквато и да е действие при развитие на наученото. Това не само че ще им изиграе лоша шега, но и ще ги обърка много в кариерата защото всеки обучаващ има собствен стил който се различава от останалите.

4. Финансови проблеми. Наистина е трудно на една маникюристка да успее още в началото, защото не се изкарват почти никакви пари поне първите няколко месеца. Трябва да се докажете, развивате и учите от грешките си за да имате повече клиенти. Не трябва да позволявате на финансовите проблеми да попречат на качеството ви на работа или самата дейност която извършвате. Много е важно в тези моменти да намирате хора които да ви разбират, обичат и помагат – поне докато стъпите на краката си ако не можете да се справите сами.

За Автора

Таня Ангелова е основателката на този сайт. Тя е маникюрист от 2007 г. и работи професионално от тогава. Таня също има 3-та СПК като обучител! Печелила е в много международни състезания и е споменавата в NAILS Magazine, ABC и Good Morning America!