Маникюристки: Как Да Имате Повече Клиенти в Салона?

Ако сте маникюристка и работите в салон, знаете колко трудни са зимните периоди или когато клиентите са по-малко. Изключително трудно е да се правят добри пари през това време (в сравнение с лятото) за да си купувате продукти за салона, за дома, или за вас самите дори…

Това не бива да ви притеснява, защото е временно.

В салона в който аз работя също има трудни периоди когато клиентите са по-малко. Но въпреки това, има няколко начина чрез който да си увеличите клиентите независимо от трудните периоди в салона.

В тази статия ще споделя три полезни съвета за да поддържате клиентите си през зимата, или когато няма много клиенти:

1. Винаги използвайте качествени продукти!

Прекалено много салони използват ниско-качествени продукти, за да си поддържат ниските цени, за да имат повече клиенти. Но всъщност се получава точно обратното. Защо това е така?

Когато един продукт е с ниско качество, той не издържа дълго време и клиента не остава доволен. В резултат на това клиентите отиват на друго място и вие си губите вашата клиентела. Това е една от причините за да нямате много клиенти през зимата и по принцип.

Винаги използвайте продукти с високо качество, за да остане клиента доволен до следващата поддръжка или за по-трайни резултати.

Продуктите които аз използвам са едни от най-добрите на пазара (за маникюр и педикюр OPI и CND, а за ноктопластика iBD UV-гел.

2. Отношението към клиентите е много важно!

Повечето от клиентите не идват при вас, защото си вършите добре работата. Разбира се и това има значение, но по-важно е отношението ви с клиента.

Например: Бихте ли си купили дънки от един магазин в който продавачката не се отнася добре към вас?

Разбира се че не, защото отношението което има тя към вас ви кара да отидете на друго място.

Ако вие не уважавате всеки един клиент, който идва при вас, независимо от възрастовата граница или финансов статут, той просто ще отиде другаде.

3. Рекламирайте услугите си!

Ако работите в преуспял салон, то тогава рекламата не е толкова необходима, понеже салона си работи от години и си има някакъв тип клиентела.

Но въпреки това вие като част от салона трябва да рекламирате собствените си услуги и това което правите (маникюр, педикюр или ноктопластика).

Може да направите тази реклама като:
– направите страница във Facebook
– направите собствен сайт
– публикувате в сайтове с безплатни/платени обяви
– публикувате обява във вестник
– ваучери с намаление и т.н.

Ако имате някакви въпроси, задайте ги тук.

Ако искате да се абонирате за е-мейл бюлетината ми (с полезни съвети, промоции в областа на нейл арт индустрията), моля кликнете тук.

С уважение,
Таня Ангелова

За Автора

Таня Ангелова е основателката на този сайт. Тя е маникюрист от 2007 г. и работи професионално от тогава. Таня също има 3-та СПК като обучител! Печелила е в много международни състезания и е споменавата в NAILS Magazine, ABC и Good Morning America!