Благодаря на NAILS Magazine за Подкрепата

За да успее една маникюристка в нейл-арт индустрията са нужни две неща:

  1. Упоритост в едно начинание, независимо от трудните моменти
  2. Любов към това което правиш, независимо от хорското мнение

Ако тези две неща ги има, успеха е неизбежен. Свързано с това, искам да изразя моите искрени благодарности към екипа на списанието NAILS за подкрепата и инициативата да помагат на други маникюристки.

На страница 50, в изданието на NAILS за месец май 2016 има статия за мен, която акцентира на последните ми книги в Amazon.

Списание NAILS

Тук можете да изтеглите списанието NAILS за месец май, 2016 в дигитален формат!

NAILS Magazine е списание за маникюристки с много добра репутация в САЩ от 1961 година. Това което ги отличава от останалите е дългогодишния опит в индустрията през последните 30 години и тяхната посветеност за успеха на както стартиращи в бранша маникюристки, така и за по-напреднали. Това е много важно както за списанието, така и за една маникюристка да успее, понеже ако всеки “дърпа чергата към себе си” нищо няма да се получи.

За много маникюристки конкуренция има, но аз лично не го възприемам по този начин. Клиентите които идват в салона, предпочитат определен стил на работа, определени цени и добро отношение. Във всеки салон това е различно и строго индивидуално, затова едни клиенти предпочитат да са в един салон, а други в друг. Всичко в тази индустрия е “работа в екип.” Точно поради тази причина започнах да правя обучения за маникюристки които също да успяват в бранша. Имам няколко кадри които работят с мен и едни клиенти предпочитат тях, а други мен. Работа има за всички, даже в повече. Все пак ключът към успеха е отсяване, филтриране  и пренасочване на клиенти според техните нужди. Важното клиента да е на първо място и винаги доволен. Ако отношението е добро, клиента се връща. Качеството на работа също играе важен фактор, но отношението с тях е движещ фактор и нещото което ги задържа.

90% от успеха на един бизнес са редовните клиенти, а само 10% е от новите клиенти. Тази маникюристка която се старае за слага редовните клиенти като приоритет ще допренесе 90% от успеха в начинанията.

Списанието NAILS работят на същият принцип. Помагат на останалите, без да очакват нещо взамяна. Поради този факт, имат много почитатели и клиенти които нямат търпение да вземат поредното издание на пазара.

Никога не казвайте че сте най-добрата и че всичко знаете като маникюристка, особено ако сте натрупали малко опит, или минали през много обучения. Винаги има какво ново да се научи и винаги има “следващо ниво” на прогрес. В тази индустрия, всяка година излизат нови неща: техники, продукти, стилове. Ако кажете че знаете всичко, вашият разтеж спира понеже не търсите други възможностти за подобравяне на работата и самоусъвършенстване.

Използвайте егото само да докажете на себе си че можете, независимо от трудностите и проблемите – само така останелите ще го забележат.

Таня Ангелова
ImproveNailDesign.com