Какво е това и защо? 

ImproveNailDesign.com като академия и дългогодишен бранд за обучения на маникюр, педикюр и ноктопластика създаваме инициативата “СТАНДАРТ” на цените за услугите на маникюристите в България. Този стандарт ще се казва “ImprovePriceDesign” или на кратко IPD, основан специално от нашата школа и организация IND Academy Ltd., който ще е приложим само за територията на България. 

Вие може да изберете дали да следвате този стандарт, независимо дали сте свързани по някакъв начин с нас, или обученията ни. Всеки който смята, че този стандарт трябва да се приложи МАСОВО на пазара е добре дошъл да го използва, защото колкото повече използват и държат на този стандарт, толкова по-добра ще е конкурентноспособноста. 

Този стандарт е основан на вече 17 годишният ни професионален опит в бранша, както и наблюдения на пазара, конкурентноспособноста и инфлацията, защото този бранш е засегнат от това и смятаме че много маникюристи в България предлагат услугите си на много ниска цена от тази която реално трябва да бъде! И точно поради този факт, маникюристите се отказват, има постоянно работни места и липса на кадри.

Реалността е друга само за тези които не са в този бранш, но когато фактите говорят, боговете мълчат. Друг неуспорим факт, е че тези маникюристи които правят правилните неща са добре, докато другите се отказват, и затова създадохме този СТАНДАРТ, който да следвате като “план за проект” за да задействате и във вашият бизнес. 

Възприемането като цена за този тип услуга също е подценяван и от клиентите. Точно поради тази причина създаваме този стандарт на ценообразуване, който ще актуализираме с времето, ако инфлацията продължава да расте, както и заедно със стандарта на живот. 

Този стандарт на ценообразуване не е само за наши курсисти, които завършват при нас, но и при други колеги в бранша, които искат да се присъединят към този стандарт от цени за услугите които предлагат, но за да го направят, трябва да го заявят публично, че използват нашият стандарт. Така ще е по-автентично както за клиенти, така и за работещи. 

Ще обосновем в детайл защо смятаме, че тези цени трябва да за МИНИМАЛНИ за тези процедури, както и при кого този стандарт на ценообразуване е уместен, защото ще е според категории и опит в бранша. 

Проблема с любителите, които работят и правят клиенти от вкъщи, не в салон!

Цената попринцип определя качеството, както и мястото където клиента постъпва, или се прави. Ако клиента идва в домашни условия да си прави маникюр, то тогава не може да кажем че това е професионално извършена услуга за маникюр, педикюр или ноктопластика и там този стандарт, който тук предлагаме не е приложим! 

Клиентите които идват да се правят в домашни условия при този тип “любители,” не бива да се квалифицира като професионално извършена услуга и затова се предполага, че цената така ще е по-ниска. 

Както Ви трябва държавен документ по образец на МОН за да работите тази професия самостоятелно, така и този стандарт на ценообразуване е само за професионалните маникюристи в бранша, не любителите. 

Да не говорим че и риска от глоби от институции като НАП са напълно реални, защото повечето от тези “любители” работят нелегално. Едва ли работят с касов апарат от вкъщи? Както и много други изисквания, които в домашни условия, трудно ще се осъществят. Поради тази причина, любителите, които правят маникюра от вкъщи се ограничават откъм потенциална клиентела, защото реално правят само хора които познават. 

Подбиват ли цените любителите, спрямо тези които се занимават с това професионално? 

Може би ще Ви изненада, но краткият отговор на това е НЕ.

Да правите маникюр от вкъщи, определено спестява доста разходи, ако например работите в салон, но с това идват и други проблеми за клиентите, както и други, за които по-горе споменах с институциите.

Друго е, те да са направени в удобства на салон, отколкото от вкъщи, дори и да имате предназначено помещение за това в домашни условия. Няма това удобство, ако салона предлага други услуги, клиента може да комбинира няколко, спрямо това което се предлага, докато от вкъщи, това е невъзможно. И поради тази причина, една голяма част от клиентите ще предпочитат салон, отколкото домашни условия. 

Истината е, че има клиенти за всичко, някой предпочитат в салони да се правят, други не ги бърка къде и как са направени! Тези клиенти, които се правят в домашни условия, те така или иначе не са за професионалните маникюристи, или тези които се занимават с това професионално. 

Както има една стара Българска поговорка, “за всеки влак си има пътници!” 

Работа на Ниски Цени Заради СТРАХ от “Отлив на Клиенти”

Не всеки ще използва този “Стандарт на Ценообразуване” който предлагаме и поради тази причина, ще има салони които ще работят на по-ниски цени от нашите стандарти. Но ние създаваме този стандарт за да покажете че покривате ВСИЧКИ ИЗИСКВАНИЯ за качество на услугата и следователно за да може да приложите този стандарт, а не просто да вземате пари за нищо насреща! 

Клиенти ще има винаги, независимо от цената на услугата. Има клиенти които предпочитат по-евтиното, но в случая няма как да очакват по-качественото. Има клиенти, които ще предпочитат по-скъпото, защото знаят че са в “добри ръце” и тук няма как качеството да е компрометирано.

ТОЧНО ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА, АКО ЦЕНАТА Е НИСКА, ПРЕТЕНЦИИТЕ НА КЛИЕНТИТЕ СА ПО-ВИСОКИ И ОБРАТНОТО АКО Е ПО-ВИСОКА, ПРЕТЕНЦИИТЕ ЩЕ СА ПО-МАЛКО! Това е така, защото тези които имат пари, няма да ги бърка да дадат 10-15 лв повече от обикновеното, дори ще го предпочитат, защото за тях ЦЕНАТА ОПРЕДЕЛЯ КАЧЕСТВОТО и ще знаят, че са в добри ръце до доказване на противното! 

Но има маникюристи, които работят сравнително добре на НИСКИ ЦЕНИ и те ако са търсени и вече имат такива установени цени, добре е да прилагат нашият стандарт постепенно, не изведнъж. 

Затова на тези от вас които се страхуват да приложат нашият стандарт за цените на услугите които предлагат, защото цената ще е по-висока за клиента и евентуално може да отиде на друго място, направете го преди всичко, защото в повечето случаи страха не е мерило за реалната ситуация/ обстановка. 

Изисквания за Покриване на Нашият Стандарт

Има конкретни изисквания, които трябва да имате предвид, за да прилагате този стандарт на ценообразуване, така клиентите ще знаят за какво ще плащат повече за услугите които предлагате. 

Изискванията за да покриете нашият стандарт на ценообразуване са: 

  1. Да имате завършен курс с удостоверение по образец на МОН, по смисъла на ЗПОО (Закона за Професионалното Образование и Обучение)
  2. Професионален или непрофесионален опит като маникюрист (минимум две години) – преди или след курса в т.1
  3. Да работите в салон или студио, извън домашни условия. Не е задължително да е собствен!

Ако покривате и трите критерии по-горе, тогава Вие сте КВАЛИФИЦИРАН да използвате нашият стандарт за цените на услугите. Ако нямате едно от тези три условия, може да се свържете с нас за да изкарате курс и да Ви се даде тази възможност, ако още нямате такъв, а самата практика и опит ще си дойдат с времето! 

VIP Клуб

Ако използвате нашият стандарт на ценообразуване за услугите които предлагате, това е като да сте член на ВИП клуб с преференции и превилегии от останалите които не са в него! Така не само че повече пари ще Ви остават за услугите които извършвате, но и ще пълноправен член, който като сертификат или етикет, може да сложите в салона си! 

ImprovePriceDesign (IPD)

СТАНДАРТ НА ЦЕНИ ЗА МАНИКЮР ИЛИ ПЕДИКЮР С ГЕЛ ЛАК (без декорации)
40-60 лв

Цената варира от 40-60 лв, спрямо населеното място където сте. Ако сте в малък град до среден с около 25,000-100,000 човека население, цената може да започне от 40 лв за процедурата. Ако вземате по-малко от 40 лв за гел лак, това означава че трябва да вдигнете цената, независимо в кой град и къде се намирате! Не е приемлива цена да работите за по-малко от 40 лв за гел лак, като имате в предвид и повишаването цените на материалите, инфлацията, ако плащате сметки, фирма, наем, пък още повече! 

СТАНДАРТ НА ЦЕНИ ЗА НОКТОПЛАСТИКА С ИЗГРАЖДАНЕ (без декорации)
60-120 лв

Цената варира от 60-120 лв на процедура пак спрямо населеното място където сте. Цена на ноктопластика ПОД 60 лв в България не трябва да има, ако работите професионално, като се има в предвид материала за изграждащ гел не е малка и колкото по-дълга е ноктопластиката, толкова повече материал отива. Тук, ако имаме в предвид и повишаването цените на материалите, инфлацията, ако плащате сметки, фирма, намерени, още повече! 

ЦЕНИ НА ДЕКОРАЦИИ КАТО ДОПЪЛНЕНИЕ – за това стандарт няма, вече цената ще варира спрямо сложността на изпълнението и по ваша преценка. Може да цената на услугата да включва декорацията като цена, но може и отделно да се таксува за такава. Базовите цени, които трябва да са според нас за актуализирани по-горе без декорациите. 

Дизайни на Ценоразписи за Вашият Салон

(Очаквайте Скоро)

Дата на актуализация на страницата: 17.03.2024 г.