Всяка година посещаваме Арената на Красотата, от 2018 г. насам, за да сме в крак с новите тенденции в нейл арт индустрията. Като цяло там има много интересни и иновативни методи в козметиката, фризьорството и всяка друга сфера на красотата за която може да си помисли човек. 

Но изключително ми прави впечатление новостите в маникюра всяка година и най-вече добрите запознанства с други колежки маникюристки от цяла България. 

Тук, ще публикуваме всички наши посещения и снимков материал от изложението. 

Арената на Красотата (2023)

Таня Ангелова - Арена на Красотата 2023

Въпреки проблемите в икономиката, нарастващата инфлация и проблемите с държавата, бранша като всяка година удържа напъна, но се налага вдигането на цените на услугите. Все още се крепи и има още изключително засилен интерес въпреки ситуацията, което е обнадеждаващо. 

Имаше доста хора, както в сферата на маникюра, така и в сферата на фризьорството, бръснарството, козметиката, перманентният грим, лазери и други. Имаше няколко нови марки за маникюр, които досега не са били на Арената, както и някой от старите познайници които по традиция всяка година са там: LCN, Bluesky, Macks Professional, Gel It Up, и други. 

Показаха се повечето бързи и лесни декорации за есенно-зимният сезон, нищо сложно като техники, но като тренд е нещо което общо взето беше на мода от преди 10-тина години. Някой от тях, вече показваме и в курсовете със салонни декорации за начинаещи, защото са много бързи, лесни и не е нужно да сте художник за да направите ефектни и красиви декорации на маникюр. Въпреки, страстта ми към маникюра, също правя и перманентен грим и като част от това, имаше много нови методи както за заличаване на белези, така и за направата на перманентни устни, вежди и очна линия. 

Като цяло, всяка година е различно и тези които посещават Арената, могат да се възползват както от големи промоции на продукти, така и на демонстрации по щандовете, по график – както си е по традиция всяка година! 

Арената на Красотата (2022)

След пандемията и всички неудобни казуси по този въпрос, Арената стартира добре. Въпреки напрежението и военните конфликти, имаше много щандове за маникюр, козметика и дори и за фитнес. Маникюра не отстъпва въобще спрямо останалите сфери на красотата – дори и в криза, въобще не се усеща такава атмосфера там! 

Арена на Красотата (2022)

Таня Ангелова и Христо Желев - IND Academy Ltd.
Таня Ангелова и Христо Желев IND Academy Ltd

2022 г. е година с много трудности, особено при маникюристите в по-малките градове. Сметките за ток, растящата инфлация са само няколко от факторите за тези трудности. Обаче, като вземем под внимание, че 90% от маникюристите правят няколко фатални грешки в работата, и тук, не говорим за качество на работа, донякъде обяснява ситуацията. Проблема не е външен (инфлация, сметки и т.н.), а вътрешен, фирмен и най-вече е свързан с определен начин на мислене и подход при работата. Не казваме, че външните фактори или средата, не са важни, но не определящи, защото винаги има начин! Да се върнем на Арената. 

Видяхме се с наши партньори за първи път, като сме кореспондирали само онлайн, или по телефон. Обменихме опит и идеи в областта на обученията, козметиката и маникюра. Беше изключително зареждащо преживяване и нямаме търпение да приложим новостите при нас! 

ЦПО “Релакс” – Сливен

Радваме се, че сме част от екипът на ЦПО “Релакс” – Сливен, защото те са лидер в професионално обучение и работят с едни от най-добрите преподаватели и професионалисти в областта на козметиката, фризьорството, грима и маникюра в България. Всичко тук е на ниво и за нас е чест и удоволствие, да работим с тях! 

Таня, Христо и Директора на ЦПО "Релакс" - Сливен, Атанас Савов
Таня Христо и Директора на ЦПО Релакс Сливен Атанас Савов
LCN Bulgaria

Това са едни наши дългогодишни дистрибутори, от които системно поръчваме материали за маникюр. Ние, попринцип не работим само с една марка, или конкретна фирма, а различни, и продуктите на LCN имат добро съотношение цена с качество спрямо нашите наблюдения, никога качеството не е изневерявало, било то за конкретна партида или не – особено гел лаковете от серията “Purple.” Като цяло, качеството на всичко, което идва от LCN е на ниво!

Надяваме се, завбъдеще да са и наши партньори в обученията ни за маникюр! Има потенциал за развитие с тях, като наш партньор, но решението за това е изцяло тяхно, понеже ние вече инициативата я поехме! 

LCN Bulgaria - Антон Танев
LCN Bulgaria Антон Танев Таня Ангелова и Христо Желев

 

Таня с Част от Екипът на LCN Bulgaria
Таня с Част от Екипът на LCN Bulgaria
GEL.IT.UP. Bulgaria

Тук, не може да не пренебрегнем факта за нашият старт преди години с тях. От екипът на GEL.IT.UP. организират състезания, в който участвахме на меджународно ниво. Решихме да участваме. Журито ни определи тогава за победители в няколко категории. И от тази награда, тръгнаха и другите ни неща, понеже ние по съзтезания много не ходим, а има какво да покажем! Това завбъдеще може да се промени. Затова сме благодарни на екипът на GEL.IT.UP, за организирането на шампионатите и за тяхното провеждане, както и за номинирането ни!

Екипът на GEL IT UP - Bulgaria и Таня Ангелова
Екипът на GEL IT UP Bulgaria и Таня Ангелова

Откъм продукти, GEL.IT.UP са също на ниво като LCN, но ние не работим на 100% само с двата бранда, използваме само някой, които ни харесват, или които са актуални за сезона. 

Арената на Красотата (2018 и 2019) 

 
Таня Ангелова с Екипът на LCN България
Таня Ангелова с Екипът на LCN България

LCN са едни от най-добрите продукти на пазара с които и ние работим. Качеството е на ниво, но най-вече и професионализма. Всяка година имат много нови продукти с който не спират да ни изненадват. 

Татяна Гюмишева и Таня Ангелова
Татяна Гюмишева и Таня Ангелова Арената на Красотата гр София

Татяна Гюмишева е много добър професионалист и мениджър от около 2001 година. Тя е основателка на школа за обучения в гр. Сливен и почти всяка година е на сцената в Арената на Красотата за да показва новите тенденции в нейл арт индустрията. Тя е изключителен перфекционист и с нея си приличаме много по харизма, нюх и професионален нагон са да успяваме в това което обичаме да правим най-много, а именно да правим клиентите красиви!

Видео Урок: Школа „Татяна Гюмишева“ – Тема “Каква е вашата мечта” [Арена на Красотата, 2018]

 

Ето и някой от последните нейл арт техники които видяхме в Арената на Красотата през 2019 година: 

Като цяло си е едно много добро и освежаващо изживяване да си в Арената на Красотата, където всички са се събрали за едно единствено нещо: “красотата се създадава от нас за вас. “

Tanya Angelova - Arena Beauty 2019

Таня Ангелова
ImproveNailDesign.com