Проблеми с Ноктите и Ходилата

Най-често срещаните проблеми при ходилата са гъбичните инфекции, врастване на ноктите,мазоли,пришки и сухите напукани пети:

– Гъбични инфекции – ако ноктите станат чупливи, потъмнели, матови, удебелени, изкривени, ронещи се, то проблемът е медицински и е необходима консултация с дерматолог

– Врастване на ноктите – основни причини за врастване на ноктите е неправилното изрязване, травми, тесни обувки. Подрязвайте ноктите след вана, когато са меки и в права линия, като поддържате квадратна форма. В най тежкият момент на врастване на нокъта, ще се наложи да го махнат оперативно.

– Мазоли – слой мъртва кожа, който в случаи на удебеляване е болезнен. Периодично може да се премахва с помоща на пемза или пила, като предварително краката трябва да се накиснат в топла вода със соли.

– Сухи напукани пети – изсушаването създава предпоставка за напукване на петите. Всеки ден мажете напуканите пети с овлажнябащ крем. Редовно почистваите засегнатите участъци с пила.

– Пришки – възникват най-често в резултат на инфекции, изгаряния, кожни болести, неудобни обувки… Образуват се мехури, които не трябва да се пукат. Ако се спука трябва да се дезинфекцира.

Никога не прибягвайте до самолечение, ако имате проблеми с кръвообръщението или страдате от диабет!!!

За Автора

Таня Ангелова е основателката на този сайт. Тя е маникюрист от 2007 г. и работи професионално от тогава. Таня също има 3-та СПК като обучител! Печелила е в много международни състезания и е споменавата в NAILS Magazine, ABC и Good Morning America!