Как се Прави Педикюр? [Стъпка по Стъпка]

Педикюр - стъпка по стъпкаВъпрос: Може ли съвети как да си направя педикюр стъпка по стъпка?

Въпрос: Какви соли да сложа във водата при накисване и каква пемза/пила да ползвам за ходилата? Изобщо, всичко, за което се сещате, че е важно.

1. Подгответе си ваничка, легенче с хладка вода и 1-2 с.л. соли за педикюр (Аз предпочитам да са ароматни, с омекотяващи и дезинфекциращи свойства). Потопете стъпалата за 5-10 мин.


2. Почистете от ноктите стария лак, намалете дължината и оформете.

3. На тази стъпка използвам гелче за омекотяване на участъците с повече натрупвания на мъртва кожа и кожичките около ноктите, нанася се където е необходимо. А вече се предлагат и чорапки напоени с такъв крем.

Избутайте кожичките около ноктите с дървено стикче/избутвач и полирайте петите и грубите участъци с пила за педикюр. Препоръчвам да има два абразива, по-груб и по-фин.

4. Ексфолирайте стъпалата, а защо не й кожата по краката с подходящ скраб.

5. Нанесете маска или по-подхранващ крем, без да докосвате ноктите.

6. Обезмаслете нокътните плочки и нанесете база, цветен и топ лак.

7. Може да завършите с изсушител ако лакът е обикновен или масло за кожички ако е гел лак.
Педикюрът може да има много вариации и най-често различните състояния на ноктите и кожичките изискват допълнителни процедури и продукти, но тук идва разликата с професионалния педикюр. Специалистите са обучени да ги различават и знаят какво да препоръчат.

Ако искате да видите как се прави Педикюр в обучителния ни център, регистрирайте се в нашият Онлайн Базов Курс за Маникюристи още сега! 

За Автора

Таня Ангелова е основателката на този сайт. Тя е маникюрист от 2007 г. и работи професионално от тогава. Таня също има 3-та СПК като обучител! Печелила е в много международни състезания и е споменавата в NAILS Magazine, ABC и Good Morning America!