Грижа За Вашите Ръце и Нокти

Когато се грижите за красотата си, трябва да обърнете особено внимание и на ръцете.

Полезни съвети при грижата за ръцете и ноктите:

– След измиване на ръцете е необходимо нанасянетона крем или лосион, защото кожата се изсушава, а ноктите стават чупливи.

– Използването на пилиг /ексфолиант/ спомага за премахването на мъртвите клетки.

-Обработването на кутикулите /кожичките/спомага за по добър завършек на маникюра.

– Не е желателно да се гризят ноктите, защото това уврежда нокъта и кутикулата, а това води до деформация на нокътната плочка.

– Може да стимулирате растежа на ноктите като ги масажирате с подхранващи масла, витамините А и Е спомагат за укрепването им.

– Използваите пила за изпиляването на свободния край, защото при изрязване им, ако са прекалено дълги могат да се огънат или разцепят.

– Честата употреба на ацетон води до изсушаване на нокъта.

-Желателно е да се прави пълен маникюр на всеки 7-14 дни.

– Ако имате слаби или тънки нокти може да използвате заздравител веднъж седмично.

– Използваите база/основа/ преди лакирането, за да избегнете олющването на лака или оцветяването на нокътната плочка, особено ако лака е с силен пигмент.

– При нанасяне на тъмен лак  е желателно да се нанесат 2,3 тънки слоя един след друг. Първо минете с четката по средата на нокътната плочка,след което отстрани с две нанасяния.

За Автора

Таня Ангелова е основателката на този сайт. Тя е маникюрист от 2007 г. и работи професионално от тогава. Таня също има 3-та СПК като обучител! Печелила е в много международни състезания и е споменавата в NAILS Magazine, ABC и Good Morning America!