Съвети за Правилно Бръснене на Краката

Правилно Бръснене на КракатаДа имате гладки и красиви крака по всяко време е нещо, което всички жени искат, но в много случаи ускореното темпо на ежедневието ни прави тази задача малко трудна за нас. Основно поради тази причина е обичайно да прибягваме до бръснене на краката си, тъй като, въпреки че предлага по-кратка продължителност, това е най-бързият и икономичен метод за премахване на нежеланото окосмяване през цялата година. Сега, за да не страда кожата, избягвайте порязвания и врастнали косми, важно е да вземете предвид някои прости съвети, които ви позволяват да получите перфектно бръснене и по-копринени и по-завидни крака.

Стъпки, които трябва да следвате:

  • Преди да започнете да бръснете краката си с острие, е удобно да ексфолирате кожата. Така ще можете да премахнете всички мъртви клетки, замърсявания и да предотвратите оставането на враснали косми. Можете да извършите ексфолирането директно под душа и да отстраните продукта с топла вода.
  • Никога не трябва да правим суха епилация с бръснач, тъй като може да раздразни кожата. Моментът на душа е идеален за бръснене на краката, защото кожата ще бъде много по-мека и по-хидратирана. Първо, навлажнете зоната и нанесете достатъчно гел или специална пяна за бръснене, като я оставете да действа за няколко минути.
  • След това навлажнете малко острието, което ще използвате, и можете да започнете да бръснете краката си. Важно е добре да изберете посоката на бръснене. Ако искате да получите перфектна и по-близка епилация, тогава епилирайте срещу посоката на растеж на косъма. Сега, ако кожата ви е много чувствителна, най-добрият вариант е да обръснете краката си в посока на растежа им. По този начин ще избегнете раздразнения и зачервявания. Започнете от предната и долната част на краката и се изкачвайте малко по малко, като се опитвате да прекарате острието само веднъж през всяка лента с плавни движения и без да натискате силно.
  • Когато приключите с отстраняването на космите на двата крака, отстранете гела или пяната с топла вода и подсушете кожата много добре с кърпа. Преди всичко не забравяйте да нанесете овлажняващ крем, гел от алое вера или подхранващо масло, което не съдържа алкохол, за да омекотите краката си и да ги облекчите от възможното дразнене, което може да причини бръсненето.
  • Основни съвети, които да имате предвид, за да обръснете краката си с бръснач и да постигнете възвишен завършек:

– Извършете бръсненето със специално острие за жени, като по всяко време изхвърляйте тези, посочени за мъже.

– Остриета на признати и качествени марки са за предпочитане, дори и да са малко по-скъпи.         Изберете тези, които имат интегрирана овлажняваща лента на главата.

– Главите с поне три остриета са отлични за перфектна епилация.

– Трябва да изсушите бръснача много добре веднага след употреба и да сменяте главата с нова на всеки три или най-много четири употреби.

За Автора

Вилияна Нончева работи като маникюрист в гр. Силистра – в салон за красота „Studio Bellezza.“ Вилияна е сертифициран маникюрист от „Център за Професионално Обучение към Консулт ДМ ЕООД,“ специалност „Маникюр, Педикюр и Ноктопластика“ и автор на част от статиите в ImproveNailDesign.com