10 Симптома за Лошо Кръвообращение в Стъпалата и Краката

Идентифицирането на причината за проблем с кръвообращението, както и на симптомите и честотата, с която се проявяват, е от съществено значение, за да се поставим в ръцете на лекар специалист, за да може той да назначи подходящото лечение.

Предупреждение: информацията в тази статия не е с лечебна или профилактична цел. Статията не е написана от доктор и не е от диагностичен характер. Моля консултирайте се с вашият доктор преди да предприемете каквито и да било мерки. 

Симптоми за Лошо Кръвообращение в КракатаТова са 10-те най-чести симптома:

  • Студена, суха или лющеща се кожа.
  • Сърбящи крака.
  • Червени петна по краката.
  • Наличие на малки съдове или разширени вени.
  • Подути глезени и стъпала.
  • Бледо или синкаво оцветяване в области с лоша циркулация.
  • Крампи на краката.
  • Усещане за изтръпване, изтръпване или изтръпване в краката.
  • Липса на косми по краката.
  • Пукнатини в петите.

Какво причинява проблеми с кръвообращението?

Лошата циркулация може да се дължи на различни фактори като:

– При наднормено тегло и заседнал начин на живот венозното връщане става по-трудно, което причинява подуване и умора в краката.

– Стоейки, седени или с кръстосани крака за дълго време затрудняват връщането на кръвта към сърцето.

– По време на бременността жените произвеждат повече течност за поддържане на напояването на плацентата и това затруднява работата на вените. Освен това, производството на хормона релаксин причинява разширяване на вените и възпрепятства връщането на кръвта към сърцето.

– Естественото стареене на кръвоносните съдове може да попречи на циркулацията и да доведе до симптоми на лошо кръвообращение.

– Хормоните, присъстващи в контрацептивите, могат да увеличат риска от образуване на тромби при някои жени и могат директно да попречат на кръвообращението.

– Хроничните заболявания, като хипертония и диабет, също могат да доведат до лошо кръвообращение, особено ако пациентът не получава правилното лечение.

Накратко, познаването на симптомите на лошото кръвообращение и причините, които го причиняват, е от жизненоважно значение да се предадем в ръцете на специалист възможно най-скоро, който може да препоръча най-подходящото лечение за нас.

За Автора

Вилияна Нончева работи като маникюрист в гр. Силистра – в салон за красота „Studio Bellezza.“ Вилияна е сертифициран маникюрист от „Център за Професионално Обучение към Консулт ДМ ЕООД,“ специалност „Маникюр, Педикюр и Ноктопластика“ и автор на част от статиите в ImproveNailDesign.com