Каква е Разликата Между Педикюр и Подиатрия?

ПодиатрияДокато педикюрът се извършва от маникюрист/педикюрист, обикновено в салон за красота, с инструменти и техники, различни от тези, които педиатърът би използвал в кабинета си.

Това е безболезнено, бързо и надеждно лечение, когато се извършва от сертифициран подиатър.Подиатрия е клонът на медицината, посветен на анализирането, диагностицирането и лечението на патологии на глезена и стъпалото.

Но тогава какво прави един педикюрист?

Специалист по подиатрия е този, който се занимава с всичко, свързано със здравето на краката и има за цел да разреши заболявания, аномалии и изменения на стъпалото. От друга страна, педикюристът е отговорен за решаването на по-малко сериозни проблеми с краката и преди всичко се основава на това да бъде по-естетичен.

Като знаете това, какво е хироподия и подиатрия?

Нека видим как се различават. Хироподията е медицинско лечение, извършвано от подиатър, което има за цел да диагностицира и лекува заболявания или нарушения на краката. Какво е това: нехирургично лечение на врастнали нокти, премахването на проблемните области на стъпалото, лечение на диабетно стъпало. Водещи експерти успешно прилагат коригиращи скоби и други. Докато педикюрът е естетическо лечение, тоест може да третира мазоли или с други думи само повърхностно.

За Автора

Вилияна Нончева работи като маникюрист в гр. Силистра – в салон за красота „Studio Bellezza.“ Вилияна е сертифициран маникюрист от „Център за Професионално Обучение към Консулт ДМ ЕООД,“ специалност „Маникюр, Педикюр и Ноктопластика“ и автор на част от статиите в ImproveNailDesign.com