Работа с Пигменти, Пудри за Бързи Салонни Декорации на Маникюр

Декорацията с пигментни пудри за маникюр стана доста популярна напоследък. Предимството на тези пудри е, че имат разнообразен ефект върху нокътя. Има такива с огледален ефект, както с метален и ефект хемелеон.

Имали ли сте проблем с изработването на тези така ефектни и бързи декорации с пигменти/пудри? Чудите ли се защо не издържат дълго и бъркате ли някъде? Защо бързо започват да се изтриват?

Ето няколко трика за работа с пигменти и удължаване трайността им върху ноктите.

Много важно е да си подберете подходящ цвят, който да сложите под пудрите. В зависимост от ефекта, който желаете да постигнете можете да сложите близък цвят за основа. А ако искате да изпъкне и да бъде по-наситен цвета на пигмента(пудричката) може да сложите тъмно черно. Нанасяте цвета преди да го използвате  И запичате в комбинирана лампа за 30 сек.;

След това нанасяте топ лак (без лепкав слой) и запичате и него в UV/Led лампа;

С апликатор, четка за изграждане или гумена ръкавица (с каквото ви е удобно) втрийте пигмента върху запечения топ. След което с четка за почистване отстранявате остатъците.

Ако е попаднала пудра върху ръбчето на нокътя можеш да минеш леко с пила върху ръбчето, за премахнеш пудрата. След което с малко количество бонд (бондер и др. наименования има) мини ръба на нокътя. Изчаква се 10 сек.. После можеш с тънък слой каучукова база да запечаташ свободния край и запичаш за 30 сек. В комбинирана лампа. Завършва се винаги с топ лак без лепкав слой и отново се запича. По принцип се завършва само с топ покритието, но често пъти пигментът първо пада от свободния край на нокътя.

При други видове пигментни пудри е достатъчно да посипем с помощта на шпатулка или обратната и широка страна на избутвач за кожички (или някоя стар типс)от пудрата върху нокътя.

Има някои пудри, при които не трябва да се нанася топ лак, защото се губи ефекта , при други е задължително.

Това е една хитринка  да избегнете това и да се радвате по-дълго на красив и по-издръжлив маникюр с декорация от пудри и пигменти.

За Автора

Вилияна Нончева работи като маникюрист в гр. Силистра – в салон за красота „Studio Bellezza.“ Вилияна е сертифициран маникюрист от „Център за Професионално Обучение към Консулт ДМ ЕООД,“ специалност „Маникюр, Педикюр и Ноктопластика“ и автор на част от статиите в ImproveNailDesign.com