Маникюристът Като Психолог

МаникюристСалоните са място за отдих и удоволствие. Всеки маникюрист знае това. Обикновено свързваме думата „маникюр“ предимно с дизайна на ноктите. Това, разбира се, е непълно, тъй като ноктите няма да са красиви, ако не са здрави, чисти и добре поддържани.
 
Дамите, които са попадали на професионалист, който едновременно с качествена услуга, съумява да изслуша грижите и преживяванията на своя клиент, са късметлийки.
 
Много от нас са усещали момент на интимност, в тези моменти, когато имаме възможност да споделим емоционалния си свят с друга жена, която ни разбира.
 
Жените се различават от мъжете по много неща.
 
Особено различие имаме в начина на комуникация помежду си. Имаме нужда да споделят и да обменят информация. Ние говорим за чувства, взаимоотношения, емоции, мода, пазаруване. Ние имаме потребност да общуваме, да сме в група с други жени и да споделяме вълненията си. Затова и веднъж намерите ли си маникюристка винаги държите да посещавате същата (както и с фризьора), не толкова зареди уменията, които притежава, а по-скоро зареди близостта, която се поражда и от личната потребност за нея.
 
Психологията в салона се отнася за всяка грижа, която полагаме за тялото и духа си – нова книга, масаж, маникюр, медитация, лични взаимоотношения, прочетена информация за места и ситуации.
 
Подарете си време, а после се си благодарете за това. Създайте тези навици, заслужавате ги!
 
Разбира се, ходенето на маникюр не разрешава проблемите ни, но въздейства на самочувствието, като учудващо дава перспектива и повишава увереността Ви.
 
За автора на тази статия: публикацията е написана от наша колежка Вилияна Нончева, която работи като маникюрист в гр. Силистра.

За Автора

Вилияна Нончева работи като маникюрист в гр. Силистра – в салон за красота „Studio Bellezza.“ Вилияна е сертифициран маникюрист от „Център за Професионално Обучение към Консулт ДМ ЕООД,“ специалност „Маникюр, Педикюр и Ноктопластика“ и автор на част от статиите в ImproveNailDesign.com