Работа с Гел Лак – Особености, Отстраняване и Грижа за Ноктите

За да поддържате ноктите си в перфектно състояние, трябва да се грижите за тях и да ги хидратирате, както заслужават. Можем да постигнем това благодарение на техника като маникюр, която ни помага да покажем страхотните си нокти.

Има много видове маникюр, като изборът им варира в зависимост от вкуса на клиента. Един от най-разпространените и избрани от повечето жени е вариантът с гел лак. За начинаещи маникюристи работещи с гел лак, ето десетте неща, които трябва да знаете, преди да започнете тази техника.

Защо да лакирате ноктите си с гел лак?

  1. Изборът да използвате гел лак е, както казахме преди, въпрос на вкус, но този избор винаги ще бъде ефективен когато Вашата цел е да поддържате ноктите си в перфектен вид, особено ако сте склони да ги гризете.
  2. Как се използва? Най-важното преди употребата му е доброто почистване на кожички, нокътна гънка, доброто дезинфекциране и обезмасляване са гаранция и за добър резултат. След това е оформянето на желаната от Вас форма и нанасянето на продукта, който се полимеризира в UV лампа. Като това Ви спестява време и ненужно чакане в „безпомощна поза“ докато Ви изсъхне лака, както се случва когато използваме обикновен лак.
  3. Как се отстранява? Най-добрият начин да премахнете гел лака от ноктите Ви е с електрическа пила за нокти. Това ще гарантира, че няма да повредите повърхността на естествения си нокът.
  4. Разлики с изкуствените нокти. Геловите нокти (лакирани с гел лак) са по-гъвкави и по-лесно се работи с тях, тъй като те нямат толкова твърда повърхност като изкуствените нокти (залепени или изградени с акрил). Което Ви помага спокойно да вършите ежедневните си задължения без да се притеснявате, че ще се излющи или надраска.
  5. Какви са грижите? Важно е винаги да ги поддържате хидратирани и да нанасяте няколко капки масло за кутикули, например преди лягане. Да използвате подходящи кремове за кожата Ви. Най-препоръчително е да сменяте покритието на гел лака на всеки две или три седмици, в зависимост от растежа на естественият Ви нокът.
  6. Цената? Тя може да варира от 25 до 30-40 лева. Всичко зависи от мястото, където ги правите, или от салона, който посещавате, населеното място и цените на материалите използвани за направата му, както и на комплекта, който искате да закупите, ако сте решили да ги правите от вкъщи. Но не забравяйте, че когато става въпрос за вашите нокти и тяхното здраве, винаги трябва да търсите повече за качеството на продукта, отколкото за цената.
  7. Могат ли да се правят от вкъщи? Маникюрът с гел не изисква да напускате дома си , защото благодарение на комплектите, които се продават както онлайн, така и в специализираните магазини, можем да си направим маникюра сами. Въпреки това е необходимо да се научите стъпка по стъпка какво и как да за извършвате правилно такава процедура, чрез курсове или уроци.
  8. Продължителност? 8 Колко дълго издържат? Обикновено мечтаят да издържат около 6 месеца, въпреки че е най-добре да ги сменяте на всеки 2 – 3 седмици и да ги поддържате на всеки 15 или 20 дни, ако използвате ноктопластика.
  9. Какви са неговите предимства? Най-голямото им предимство е естественият вид, който придават . Освен това са по-евтини от другите изкуствени нокти (ноктопластика например) и можете да ги украсите със всякакви модерни техники и дизайни.
  10. А неговите недостатъци? Основният проблем е, че не се адаптират към всички ръце, тъй като в зависимост от формата не всички изглеждат еднакво добре на естествения нокът. Друго неудобство може да се наложи да ги подменяте на всеки две седмици. Има жени притежаващи по-мазни нокътни плочки и не успяват да задържат гел лак за повече време.

 

За Автора

Вилияна Нончева работи като маникюрист в гр. Силистра – в салон за красота „Studio Bellezza.“ Вилияна е сертифициран маникюрист от „Център за Професионално Обучение към Консулт ДМ ЕООД,“ специалност „Маникюр, Педикюр и Ноктопластика“ и автор на част от статиите в ImproveNailDesign.com