Форма и Особености на Ноктите при Ноктопластиката

видове ноктопластикаСъществуват няколко различни форми на ноктите, от които можете да избирате и да се спрете на ОНАЗИ, която най-много ви подхожда. Те са бадемовидни, квадратни, тъп квадрат, заоблени, стилето, балерина, кофин, овални и т.н.

Маникюрът е много важна част от цялостния завършек на визията на всяка дама. За да се постигне перфектен такъв обикновено се използват модерни техники за декориране, цветове и методи. За да имате красив маникюр, е важно не само цвета, но и формата на нокътя, която  да пасва правилно на Вашите ръце. Според експерти перфектната дължина е между един и два милиметра.

Има двете неща, с които трябва да се съобразите при избора на формата са плочката на нокътя (естественото продължение) и дъгата в края, която се явява нейно продължение. Ако бялата „лентичка” има овална дъгообразна форма, значи ноктите ви ще изглеждат най-добре, ако са оформени в кръгла или овална форма. Обратното важи за луноообразна дъга, която е по-скоро квадратна. Много важен момент в избора на форма на ноктите Ви е структурата на плочката на нокътя. Ако тя е широка и къса, най-добре ще Ви подхожда квадратни оформени нокти, с леко заоблени краища. Ако имате голяма и дълга плочка също можете да се доверите на квадратната форма с леко заоблени краища. Ако ноктите ви са малки и къси най-удачно за Вас ще е овална или кръгла форма за маникюра.

Бадемовидните ноктите са много женствени и красиви.  Формата им се характеризира с тънки страни, които са заострени в края, както и със заоблен връх.  Силуетът естествено подхожда на дълги и тънки нокътни плочки, благодарение на издължената си форма. Този маникюр е идеален избор ако желаете да постигнете визуално изтъняване на широки пръсти, като създават впечатление на тънки ръце. Има дами с къси пръсти, които също намират тази форма за полезна, поради същата причина – за създаване на впечатление за допълнителна дължина.  Ако смятате, че тази форма е за Вас, можете се да се придържате към неутралната и телесната цветова гама, но със същия успех  и към бляскави и свежи дизайни, декорирани според актуалните тенденции за нокти.

Форма квадрат също са добър избор за маникюр за къси нокти. Характеризират се с прави ръбове и прав свободен край. Изглеждат чисто и стилно. Жените, които предпочитат по-дълъг нокът, трябва да изберат форма, която е повече заострена в горната си част, тези, които обичат къс, ръбест, но същевременно елегантен и модерен маникюр ще обикнат този стил. Квадратно оформените нокти също са подходящи за дами с тънки пръсти.  Те по-устойчиви от другите форми. А Когато става въпрос за цветове, те изглеждат страхотно когато са лакирани с ярки, смели и много шарени лакове. Квадратно-заоблената форма е начин, чрез който можете да имате квадратна форма на ноктите. Ноктите са оформени квадратни, но краищата им са леко заоблени. Тази форма на ноктите отива на хора с широки и дълги пръсти.

Овална форма ще получите, като комбинирате всички изброени форми. Тази форма има свойството да удължава ноктите и е стои добре както на къси, така и за широки нокътни плочки. Приличат понякога подобно на бадемовидната форма, но са по-затъпени. Отново придават дължина на ръката и подхождат на широките пръсти да изглеждат по-тънки, а късите пръсти – да изглеждат по-дълги. Няколко милиметра свободен край, трябва да свърши работа, без да се нуждаете от много дължина.

Много предпочитана напоследък от любителките на дълги нокти е формата на балерина. Формата му е дълга и тясна. Силно се стеснява по посока на свободния край преди да завърши с квадратен връх. Сложният му дизайн привлича много внимание и фенове, но дамите трябва да го носят, само ако ноктите им са дълги и здрави. Късите и чупливи нокти обикновено не могат да се справят с тази форма. Другият вариант да се радвате на такава форма е да се изградят с акрил или гел. Въпреки, че този интересен дизайн изисква много поддръжка, външния му вид, независимо дали е лакиран с бледи неутрални нюанси, или мрачни тонове и матирани завършеци  си струва усилията.

За Автора

Вилияна Нончева работи като маникюрист в гр. Силистра – в салон за красота „Studio Bellezza.“ Вилияна е сертифициран маникюрист от „Център за Професионално Обучение към Консулт ДМ ЕООД,“ специалност „Маникюр, Педикюр и Ноктопластика“ и автор на част от статиите в ImproveNailDesign.com