Каква е Разликата Между Формите за Ноктопластика “Ballerina” и “Coffin?”

Coffin или Ballerina?Има много начини да се оформят ноктите, за да изглеждат красиви ръцете Ви.

Постоянно се измислят нови стилове, за да сме в крак с модата. Сега ще разберем разликите между формите „ballerina“ и „coffin.“

“Coffin” означава “ковчег” и това е името, дадено на вид декорация за нокти, която се състои от дълги, често пъти изкуствени нокти, с правоъгълна форма в горната част обагрени с актуални цветовете или модерни декорациите. Ноктите обикновено трябва да са изградени с акрил или гел, за да могат да задържат правилно формата “Coffin” през цялото време до нуждата от поддръжка. Въпреки че, ако естествените Ви нокти са дълги, можете също да го направите.

Тази тенденция в ноктите не е толкова дизайн, а по-скоро стил, който се основава на различна структура на ноктите, но не мислете, че тъй като се наричат ​​coffin nails (ковчег), това е тъмна тенденция. Стилът “ковчег” или “балерина,” започна да се вижда върху ноктите на някои от знаменитостите и за щастие набра сила през последния сезон. Тази тенденция става все по-популярна. Първата знаменитост, която носеше този стил на ноктите си беше Кайли Дженър и оттогава към нея се присъединиха много момичета – Ким Кардашиян, Бионсе и Риана. 

Изящността е да стилизирате ръбовете, за да постигнете тази фигура,  която наподобява формата на ковчег, което лесно може да се постигне с пила за нокти. Основно трябва да имате здрави дълги нокти от акрил, изградени с гел или наистина дълги нокти, може и подсилени с друг материал. Трябва да се каже, че тези видове нокти не само изглеждат добре с тъмни цветове, те също изглеждат супер романтични и женствени с по-светли нюанси. Разбира се, стилът, който искате да им придадете, зависи изцяло от Вас.

Как се оформят нокти с форма „Балерина“?

Този тип нокти се наричат още “Балерини”, тъй като наподобяват балетни обувки, поради заострена форма отстрани и квадрат в края (свободния край). За тази форма ноктите също трябва  да имат дължина и правоъгълна форма в горната част. Но при нея вече линиите не са толкова прави. Те се характеризират с по-широка основа и по-тесни страни, които леко се стесняват до определена точка. Самият връх обаче е изпилен прав.

За да започнете, трябва да подготвите нокътя и първото нещо, което трябва да направите, е да почистите ръцете си с антибактериален гел и да оставите ноктите без никакъв вид лак.

Какво трябва да вземете предвид?

След това ще трябва да поставите фалшивия нокът. Използвайте материала, който ви харесва най-много, знаете, че може да бъде гел или акрил.

След като е здраво на мястото си, тогава е време да пристъпите към оформянето на нокътя. Вече знаете, че трябва да е правоъгълна формата и скосена в свободния край.

За автора на тази статия: публикацията е написана от наша колежка Вилияна Нончева, която работи като маникюрист в гр. Силистра – в салон за красота „Studio Bellezza.“ Вилияна е сертифициран маникюрист от „Център за Професионално Обучение към Консулт ДМ ЕООД,“ специалност „Маникюр, Педикюр и Ноктопластика.“ 

За Автора

Вилияна Нончева работи като маникюрист в гр. Силистра – в салон за красота „Studio Bellezza.“ Вилияна е сертифициран маникюрист от „Център за Професионално Обучение към Консулт ДМ ЕООД,“ специалност „Маникюр, Педикюр и Ноктопластика“ и автор на част от статиите в ImproveNailDesign.com